top of page

הצבעים שבמזון

לצבעים יש השפעה חשובה על חיינו ועל החיים בטבע. בטבע חיות רבות משתמשות בצבעים כדי להגדיל את סיכוייהם בתקופת החיזור, אחרות משתמשות בצבעים להסוואה. 

 

גם אצל בני האדם לצבעים יש משמעות רבה, הצבעים יכולים להעיד ולהשפיע על מצב  הנפשי ומצב הרוח, יש להם יכולת להשפיע על המשיכה שלנו לאנשים אחרים (יחד עם חוש הריח), וגם משמעויות מיסטיות. לכל אחד מאיתנו יש משיכה לצבעים מסויימים דבר שיכול להתשנות לפרקי זמן שונים בהתאם למצב הנפשי שלנו במהלך החיים.

לצבעים יש חשיבות מאוד גבוהה בכל הקשור למזון שאנו אוכלים. חשיבות זו באה לידי ביטוי בבחירת המזון שאנו בוחרים לאכול, ובפן הבריאותי של המזון. לכל צבע יש איכויות בריאותיות שונות התורמות לבריאות שלנו. במאמר זה אפרט על המשמעויות שיש לכל צבע במזון.

בטבע כל צמח היינו יחידה המורכבת ממערכות רבות החשובות וחיוניות לתפקודי חייו ולהישרדותו. מערכות אלו כוללות הרבה חומרים חיונים ופעילים כמו פיטוכימיקלים המגינים על הצמח מפני קרינת השמש, מזיקים ועוד. לפיטוכימיקלים אלו יש גם חשיבות מכרעת בשמירה על בריאותינו. הם נחשבים כנוגדי חימצון החשובים מאוד כנגד ראדיקלים חופשיים בגוף, הפיטוכימיקלים נחשבים גם נוגדי דלקת, הם גם תומכים ומחזקים את פעילות מערכת החיסון.

 

הצבע הירוק - ברפואה הסינית וברפואה היפנית הצבע הירוק קשור לכבד ולכיס המרה, וככזה יש לו השפעה הן על התפקוד הפיזיולוגי והן על האספקט והתפקוד הנפשי שלהם. מאכלים ירוקים חשובים מאוד לבריאות הכבד ולתפקודו בשמירה תקינה של הדם ועל בריאותו. עלים ירוקים עשירים בויטמין K, אשלגן, ומגנזיום אשר תורמים לחוזק העצמות. בחלק מהירקות הירוקים (חסה, תרד) יש גם את הלוטאין - הפיגמנט צהוב-כתום החשוב בשמירה על הראיה. לקבוצה זו שייכים גם הברוקולי, מלפפון, כוסברה, פטרוזליה, ושאר העלים הירוקים.

הצבע הסגול - הירקות בקבוצה זו עשירים אנתוציאנינים הנחשבים כנוגדי חימצון חזקים מאוד ותורמים לבריאות המוח. כמו כן הם יעילים מאוד במקרים של טרשת נפוצה, ואלרגיות.

הצבע האדום - ליקופן נמצא בעיקר בעגבניות ואבטיח. הליקופן חשוב מאוד לבריאות כלי הדם ועוזר גם במלחמה בסרטן. לקבוצה זו שייכים גם הפלפל האדום (עשיר מאוד בויטמין C), הפלפל האדום החריף, צנון, צנונית, רימונים, פירות יער אדומים, תות שדה, תפוח אדום.

הצבע הלבן - הירקות בקבוצה זו עשירים בתרכובות גופרית העוזרות במצבים של דלקות נגד חיידקים, ובדילול הדם. הפיטוכימיקל הקשור לקבוצת הירקות הלבנים נקרא אליצין. למשפחה זו קשורים ירקות כגון: בצל לבן, שום, הננה, כרישה, ליצי, שורש סלרי.

 

לפי הרמב"ם רוב המחלות בעולם נובעות ממערכת העיכול בגלל אכילה מרובה או בגלל אכילה של  מזונות לא בריאים, "יהיו מזונותייך תרופותייך, ולא תרופותייך מזונותייך". חשוב מאוד לשלב מגוון גוונים וירקות מסוגים שונים בתזונה שלנו במהלך היום.

לקביעת טיפול ופרטים נוספים התקשרו 054-319-2199 או מלאו את הטופס ואחזור אליכם בהקדם

bottom of page