top of page

החשיבות של ויטמין D


ויטמין D

ויטמין D הפך בשנים האחרונות למאוד פופולרי ובצדק רב. יש לו חשיבות והשפעה על מספר מערכות מאוד חשובות בגופנו. האחת ממערכות הגוף שויטמין D מאוד חשוב לתפקוד יעיל שלה היא מערכת החיסון, דוגמא לכך ניתן למצוא במחקר שנערך ביפן בקרב ילדים עלו הממצאים הבאים: ילדים שקיבלו ויטמין D במינון של 1200 יחידות ליממה חלו פחות בכ-40% לעומת אלו שקיבלו פלסבו במהלך חודשים החורף. עוד עלה ממחקר זה בקרב ילדים שחולים באסטמה שחלו בשפעת, שרק 2 ילדים שקיבלו ויטמין D פיתחו התקפים. יש לו תפקיד חשוב במערכת החיסון כנגד נגיף השפעת (H1N1).

רמות תקינות של ויטמין D חשובות לגוף ומגנות עליו בדרכים רבות. יש לו השפעה חיובית במניעה של סוגי סרטן שונים כמו סרטן שד, סרטן המעי הגס, הפרוסטטה, כמו כן הוא עוזר בשמירה על רמות תקינות של סידן בעצמות, ועוזר גם במצבים של דיכאון מינורי. בנוסף הוא חשוב לשימרה על בריאות הלב, בריאות הלבלב, משפיע על מנגנון השינה, על המטבוליזם, תקינות מערכת העיכול וספיגת אבות המזון.

חסר של ויטמין D או רמות נמוכות קשורות קשר ישיר לתחלאות של החברה המערבית בה אנו חיים כמו: סכרת, השמנה, טרשת נפוצה, דלקות פרקים, ועוד.

ויטמין D הוא ויטמין מסיס בשומן ולכן רצוי להימנע מנטילת יתר שיכולה לגרום להרעלה. לכן מומלץ לעבור בדיקות דם טרם לקיחת ויטמין D ולבדוק לברור הרמות שלו בדם, ולהתייחס למדד OH)D25, ולא לממד OH)D1.25, ורצוי שהערך יהיה קרוב לאופטימלי.

חשיפה לשמש מעודדת ספיגת ויטמין D (אי אפשר לקבל הרעלת ויטמין D מחשיפה לשמש). אנשים בעלי גוון עור בהיר "סופגים" טוב יותר ויטמין D מהשמש, אך לא צריך לשהות בשמש יותר מ-15 דק לשם כך, שכן בחשיפה ארוכה לשמש הגוף מפסיק לייצר את הויטמין הזה.

במזון ניתן למצוא ויטמין D ברמות גבוהות במזונות כגון: סלומון, מקרל, סרדינים או טונה בקופסא, ביצה, גבינות קשות. למשל כף שמן דגים מספקת כ-320% מהתצרוכת היומית. לפני שרצים לקחת תוסף של ויטמין D (ובכלל תוספי מזון), חשוב לזכור שעדיפה הספיגה של ויטמין D מהמזון והשמש, ורק שאין ברירה ובמצבים ספציפיים לקחת תוסף. לפי הוראות ארגון הבריאות האמריקאי המינון המומלץ:

גילאים 1-70 שנה 600 יחידות בינלאומיות.

גילאים 70 ומעלה 800 יחידות בינלאומיות.

לקביעת טיפול ופרטים נוספים התקשרו 054-319-2199 או מלאו את הטופס ואחזור אליכם בהקדם

bottom of page